Joep Gondrie

Leeftijd: 44
Lengte/gewicht: 188cm - 89kg

Boksen is egalitair. In de ring zijn klasse, leeftijd, kleur en rijkdom irrelevant. Als je om je tegenstander heen draait om zijn sterke en zwakke punten af te tasten, denk je niet aan kleur of sociale klasse.

-Nelson Mandela-

 

Ik doe mee met de Gimmertse Gladiatoren vanwege meerdere redenen. Als eerste ben ik als mens en als dokter fan van vechtsport; judo, boksen, kickboksen etc. Het vormt je als mens als je zowel fysiek als mentaal kunt incasseren en uitdelen. Ten tweede is geen sport zo fysiek en mentaal uitdagend als boksen. Je moet topfit en motorisch sterk zijn,  om je mannetje te kunnen staan in de ring. Dat vraagt oefening en doorzettingsvermogen. Ten derde vind ik dat iedereen zowel vrouw als man, in staat moet zijn om zichzelf te kunnen verdedigen; dat geeft zelfvertrouwen in de soms lastige situaties waarmee je geconfronteerd kunt worden in je leven. Vechtsport is naar mijn mening dus essentieel in de algemene opvoeding van kinderen.

Stichting Leergeld biedt kinderen die niet financieel in staat zijn om te kunnen sporten, toch de mogelijkheid om sport te kunnen realiseren. Ik ben blij dat deze stichting bestaat en zo ook blij om daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen. Als het aan mij zou liggen, dan zou ieder kind in Gemert-Bakel, via deze stichting geïntroduceerd mogen worden met een of andere vorm van vechtsport.

Ik kan aardig incasseren. Mijn uitdaging is kunnen uitdelen. Ik hoop jullie te kunnen verrassen in de ring op 19 maart 2022. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!